“Академик” (Свищов) падна от “Янтра” с 1:0

Публикувано на ср, 13 апр. 2016
115 четения

“Академик” продължи с неубедителното си представяне тази пролет, като падна с 1:0 от аутсайдера “Янтра” в Габрово. Домакините действаха много организирано в защита и оставиха малко възможности на свищовлии, а на вратата Християн Василев бе на ниво. Младият габровски страж излезе невъзстановен от контузия, но се намеси авторитетно във всички опасни ситуации.
Голът, който донесе победата на домакините, падна в 69-ата минута и негов автор беше резервата Николай Банов. “Янтра” имаше голям късмет в ситуацията, тъй като секунди по-рано гостите направиха добра атака, която завърши с удар на Георги Колев в страничната греда. Последва светкавична контра, хубав извеждащ пас на Милен Панчев към Захари Михайлов, центриране и точен удар с глава на Банов за 1:0.
Преди това “Янтра” пропусна няколко добри възможности за гол. Милен Панчев, Миро Косев и Захари Михайлов не намериха правилното решение в завършващата фаза, а най-чистото положение пропусна бранителят Иво Иванов в 42-ата минута.
В заключителните минути съставът на “Академик” натисна в търсене на изравнително попадение, но отбраната на “Янтра” удържа натиска.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново