В. Търново приема държавно първенство по лека атлетика

Публикувано на чт, 20 окт. 2016
174 четения

Добромир Карамаринов връчи на кмета Даниел Панов плакет за висок принос и заслуги към развитието на леката атлетика. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Велико Търново ще приеме държавно първенство по лека атлетика през лятото на 2017 г., стана ясно след среща между кмета Даниел Панов и президента на родната федерация Добромир Карамаринов, който е и вицепрезидент на Европейската федерация по лека атлетика. Градоначалникът показа обновената база в спортен комплекс “Ивайло” на гостите, които оцениха откритата лекоатлетическа писта и залата с вътрешната писта като перфектни.
“С дейностите през последните години спортен комплекс “Ивайло” се превърна в едно от най-съвременните спортни съоръжения в страната. За нас ще е чест В. Търново да стане част от спортния лекоатлетически календар”, коментира Даниел Панов. “За БФЛА е голямо удоволствие след толкова много години отново да бъде в града, който преди много години бе основен център на леката атлетика. Постепенно обаче заради липсата на база името му се чуваше все по-малко. Поздравявам колегите тук, че съхраниха вярата си през годините. Специални благодарности и поздрави към кмета Даниел Панов за възраждането на спортната база”, коментира Карамаринов.
“Необходими са още полигон за хвърляния, за да се пази футболният терен, както и допълнително оборудване, но към пистата нямам никакви забележки. Закритата писта също изглежда чудесно, с нова настилка, а залата се отоплява, поставена е топлоизолация, осветена е. Ще дадем на В. Търново домакинството на един от нашите държавни шампионати. Кой точно – ще решат експертите от федерацията и от вашите клубове, но национален шампионат на писта тук ще има, независимо в коя от възрастите. До две седмици ще бъде заложено в календара на БФЛА. Ще го проведем, когато тук има и наличното оборудване, за което имаме уверение от г-н Панов”, заяви Добри Карамаринов.
В. Търново бе домакин на Общото събрание на федерацията, като в града е цялото ръководство и представителите на всички клубове. “Мястото не е случайно, целта бе родните клубове да видят каква база е изградена тук”, коментира управителят на ОП “Спортни имоти” Петко Павлов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново