Уникална фитнес зала отвори врати в западната част на “Ивайло”

Публикувано на пн, 18 юли 2016
3218 четения

Модерните уреди гледат директно към терена на “Ивайло”.

Великотърновският клуб “Мистър Юнивърсъл” вече разполага с изключително добре оборудвана зала за фитнес и културизъм. Тя се намира в сградата в западната част на спортен комплекс “Ивайло”. Допреди година тя бе запусната, но след като Общинският съвет я прие и предаде за стопанисване на ОП “Спортни имоти и прояви”, вече е пълна с живот и спортуващи деца и младежи.
Със средства на Община В. Търново бе възстановено електрическото захранване и монтирано осветлението, което позволи на няколко клуба да намерят своя нов дом в нея. В клуба са разположени 42 разнообразни уреда, десет кардио машини и кросфит секция за групови тренировки.
Двукратният световен и европейски шампион Христомир Христов заяви, че е изключително благодарен на кмета инж. Даниел Панов за подкрепата на Община Велико Търново в лицето на ОП “Спортни имоти и прояви”, позволили му да сбъдне мечтата си да изгради в старата столица модерна зала за своя спорт. Той добави, че е избирал уредите в продължение на половин година и е сигурен, че много скоро клубът му ще има шампиони, тъй като с оборудването на залата интересът към културизма се засилва.
В залата при Христомир Христов безплатно за сила ще тренират младите борци от клубовете “Илия Павлов” и “Радослав Великов – Михаил Ганев”, както и петобойците от “Царевец-ВТУ”. Практики ще карат и студентите по физическо възпитание от Великотърновския университет.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново