Трима великотърновци преплуваха маратона Галата – Варна

Публикувано на вт, 12 авг. 2014
405 четения

Трима опитни великотърновци участваха и се справиха успешно в 74-ото издание на плувния маратон Галата – Варна. Това са 72-годишният Симеон Бъчваров, Веселин Стефанов и Георги Георгиев.
Тази година имаше голямо вълнение – над 2 бала, и беше доста трудно. Разстоянието по права линия е 4.4 км, но реално беше 5 километра. Броят на участниците беше рекорден – 280 души, като близо 191 мъже и 24 жени го преплуваха успешно, разказа Георги Георгиев.
Самият той се справи с маратона за трети път, а Симеон Бъчваров и Веселин Стефанов са го преплували над 10 пъти. Двамата се готвят за участие на световното първенство по водно спасяване, което ще бъде през септември във Франция.
Всички преплували Галата – Варна получиха удостоверения. Теодоси Чернев, който е състезател на “Бриз Бургас”, бе най-бърз при мъжете, спря хронометъра на 51,53 минути. Втори се нареди Арсений Бекетов, който е състезател на “ПСК Черно море”. Той финишира с време 51,58 минути. Третото място бе за 27-годишния бургазлия Цанко Цанков с време 52,03 минути. При дамите първа стана Никол Кошеджийска от Пловдив. 18-годишната девойка показа време 58,04 минути. В разстояние на още час и половина завършваха останалите. Догодина е юбилейното 75-о издание на плувния маратон Галата – Варна.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново