Три спорта донесоха най-големите спортни успехи за Горна Оряховица

Публикувано на чт, 22 юни 2017
189 четения

Три спорта – хандбал, тенис на маса и бадминтон, са били най-успешните за горнооряховските отбори, включили се в Ученически игри 2016/2017.
Шест отборни и две индивидуални отличия бяха връчени на церемонията в Горна Оряховица по награждаване на финалистите от игрите. Тази година в надпреварата се включиха 83 отбора по 8 вида спорт, разпределени в три възрастови групи. Наградите на победителите бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На награждаването присъстваха още заместник-кметът Йорданка Кушева, общинският съветник Димитър Николов, който е и председател на постоянната комисия “Младежки дейности и спорт” в Общинския съвет, и инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие “Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.
С плакети бяха отличени: отборът по хандбал юноши 8-10 клас при ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”, класирал се на първо място; отборът по хандбал юноши 11-12 клас при ПГЛПИ “Атанас Буров”, класирал се на първо място; отборът по тенис на маса девойки 8-10 клас при СУ “Вичо Грънчаров”, класирали се на трето място; отборът по бадминтон девойки при ПГЛПИ “Атанас Буров”, завоювали трето място; отборът по бадминтон юноши 8-10 клас при ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”, класирали се на осмо място, и отборът по тенис на маса момчета 5-7 клас, също класирали се на осмо място.
Връчени бяха и две индивидуални награди – на Деря Софта от СУ “Вичо Грънчаров”, завоювала второ място в индивидуалното първенство по тенис на маса, и на Христомира Поповска от ПГЛПИ “Атанас Буров”, състезателка по бадминтон, която е първа в индивидуалното първенство по бадминтон.
С грамоти в знак на благодарност за отличната си работа с децата, организаторите отличиха преподавателите по физическо възпитание Митко Тончев от СУ “Вичо Грънчаров”, Маринела Агаларева от ПГЛПИ “Атанас Буров”, Искра Благинова и Иван Генов от ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново