Треньор № 1 на община Павликени сенсей Боян Ангелов: “Имаме сили да гоним вече европейски и световни призови класирания”

Публикувано на пт, 23 Дек. 2016
446 четения

За краткия срок от създаването си досега павликенският клуб по карате киокушин се е развил до челните места – не крие задоволството си от постигнатите резултати старши треньорът сенсей Боян Ангелов, обявен преди дни за треньор на годината на община Павликени. Показателно е, че през три поредни години за спортисти на годината се обявяват именно състезатели на клуба: Теменужка Стефанова, Йоана Кирилова и Иван Георгиев, а сенсей Боян Ангелов неизменно е или треньор на годината, или заема почетното второ място.
С този спорт самият Боян Ангелов започва да се занимава през 1986 г. Направил е едно прекъсване от 10 г., докато през 2008 подновява тренировките и поема ръководството на павликенския клуб. Той има три висши образования – завършил е ВИПОНД, право във НБУ, а в НСА – треньорски профил карате. Казва, че пътят до званието “сенсей” е дълъг, а истинската красота на киокушин се опознава едва след няколко години тренировка. За добрия състезател този спорт става и начин на живот, твърди Боян Ангелов. Трениращият киокушин всекидневно развива не само своята физика, но и своята личност. Научава се да се отнася с голямо уважение към съотборниците, към своите учители и близки, дори и към противниците си.
Състезателите от павликенския клуб по карате киокушин имат средно месечно най-малко по две участия в национални или международни състезания. За т.г. са завоювали около 10 златни, 20 сребърни и 25 бронзови отличия. На едно от последните състезания за Международната купа в Шумен в началото на декември 12 павликенчани взеха 1 златен, 2 сребърни и 7 бронзови медала. На световното първенство във Варна с възпитаничките на клуба Сузана Стефанова и Тереза Маринова стигнаха до четвъртфиналите. Няколко състезатели станаха шампиони на държавното първенство в своите категории и възрастови групи.
Сенсей Боян Ангелов е благодарен на ръководството на Община Павликени за грижите, полагани за развитието на спорта в общината, за създадените след ремонта на залата много добри условия за тренировки на състезателите. “Имаме основание да гоним вече европейски и световни призови места”, не крие амбициите си павликенският треньор.
Елка СПАСОВА
сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново