Тихомир Иванов е пети на скок височина на европейското първенство за мъже

Публикувано на вт, 12 юли 2016
525 четения

Тихомир Иванов записа най-доброто си класиране на европейско първенство по лека атлетика за мъже. Състезателят на СК “Свилоза” завърши на пето място на скок височина на шампионата в Амстердам. Така той подобри най-доброто си представяне на голямо първенство, след като бе седми преди 2 години в Цюрих.
Иванов започна отлично състезанието в Холандия, като преодоля от първи опит 219 и 224 см, което остана и най-добрият му скок. Той стигна до 229 см, които не успя да покори. Толкова е личното му за сезона, с което се класира за Рио де Жанейро.
Шампион на скок височина стана Джанмарко Тамбери с 232 см, среброто остана за британеца Роби Грабарс – 229, бронза разделиха Крис Бекър (Великобритания) и Ейке Онен от Германия, също с 229 см. Тихомир Иванов си пожела да скочи 230 см на олимпиадата в Бразилия.
“Не се получи на 229 см, защото нямам достатъчно скокове на максимална височина на състезание. Аз съм готов. Но си ме е яд, защото медалът ми остана на пистата. Аз просто трябваше да си го взема. Сега планът е да скачам 230 см в Рио”, коментира Тихомир Иванов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново