Чудесен спортен празник организира Движение “Царевград за Велико Търново”

Публикувано на пн, 5 окт. 2015
225 четения

Спортът възпитава в сила и дисциплина, заяви Стефан Михайлов, преди да поздрави младите състезатели.

Спортен празник за малки и големи организираха тази вечер в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” Движение “Царевград за Велико Търново” и кандидатът за кмет на Велико Търново Стефан Михайлов. На събитието бяха представени ред великотърновски клубове, които показаха спортни техники и умения, демонстрации на различни видове спорт.
“Много се радвам да видя толкова великотърновци, събрани и водени от общата ни страст към спорта. Спортът не е само това, което сме свикнали да гледаме по телевизията и да се радваме, когато побеждават български спортисти. Спортът е онова, което укрепва физическите ни качества. Той ни помага да сме здрави и жизнени, което спестява работа на лекарите в добрия смисъл. Спортът възпитава всички в порядъчност, дух, сила и ни учи да бъдем дисциплинирани, работейки в екип”, сподели с присъстващите кандидатът за кмет на Община Велико Търново Стефан Михайлов.
Самият той е запален спортист. Още като първокласник влиза в залата на прочутата търновска школа по спортна гимнастика и тренира редом до Андрей Михайлов и Борислав Хутов, които имат редица победи и успехи на национално и международно ниво. По-късно Стефан Михайлов се насочва към футбола и започва да тренира в “Етър”, а до днес играе тенис.
Част от кандидатите за общински съветници в листата му, издигнати от Движение “Царевград за Велико Търново”, също бяха редом до него. Това са Йордан Дойнов – шампионът по борба от национални, балкански и световни състезания, видният голмайстор на ФК “Етър” Ивелин Младенов, носителят на няколко медала по културизъм и републикански вицешампион Красимир Недков, спортният деятел Мирослав Паничаров.
Спортните клубове показаха умения и техники по борба, самбо, карате, джудо, айкидо и риболов. Сред клубовете, които бяха официално представени пред многобройната публика, бяха Клуб по спортни танци “Фиеста”, Карате клуб “Калоян”, Спортен риболовен клуб “Корморани”, Клуб айкидо “Калоян”, ЖФК “Болярки”, СК “Ти-Рекс”, клубът по борба “Илия Павлов”, СК “Етър Виктори 2011”, клубът по ММА “Скорпион”, СК по стрелба с лък “Етър-78” и др.
За да се погрижи за доброто настроение на всички, бяха ангажирани младият певец Петър Кенаров от Велико Търново, четвъртфиналист в “Х-фактор” 2015, както и танцовата двойка на клуб “Фиеста” Борис Борисов и Преслава Димкова.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново