Четири шампионски титли за свищовските каратисти от държавното първенство

Публикувано на чт, 9 апр. 2015
194 четения

Общо 12 медала, от които 4 златни, 2 сребърни и 6 бронзови спечели Годжу карате клуб “Алеко” от държавното първенство по карате за всички възрасти в Албена. Свищовският клуб изпрати състезатели, покриващи всички възрастови групи – деца, младша възраст, кадети, младежи, мъже. В отборните надпревари “Алеко” завоюва отличия при децата и мъжете. В дисциплината ката отборно момичетата, родени 2004 г., в състав Мая Александрова, Кристина Цветанова и Ева Миланова завоюваха златните медали. На “кумите” отборно мъже Стефан Петков, Николай Лазаров и Тихомир Тодоров спечелиха бронзовите отличия.
В индивидуалната надпревара при момичетата Кристина Цветанова стана шампион на ката и взе бронзов медал на кумите в кат. +35 кг. Ева Миланова се окичи със сребро  на ката при момичетата, а Мая Александрова взе бронз на кумите в кат. до -35кг. При мъжете Стефан Петков стана шампион на кумите в кат. -75 кг. В същата възраст Тихомир Тодоров е вицешампион на кумите в кат. +84кг.
Спортист № 1 на община Свищов за 2014 г. Калоян Георгиев спечели републиканската титла при младежите на кумите в кат.-76 кг. Бронзови медали на кумите завоюваха Захари Николов (р.2005) в кат. +40кг, Борис Данчев (р.2004) в кат. -40кг и Иво Исаев (кадети) в кат.-53кг. За свищовските каратеки това състезание бе част от подготовката им, за предстоящото Балканско първенство в Херцег Нови, Черна гора, на 30 и 31 май. От ръководството на Годжу карате клуб “Алеко” изказват специални благодарности на родителите, които подкрепят своите деца и ги мотивират да бъдат честни и да дават всичко от себе си, за да вървят напред и да се изграждат като умни и мислещи хора. Следващата изява на свищовските каратисти е международна купа “Алеко”, на която са домакини на 25 април в крайдунавския град.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново