Студентски карате клуб “Академик” проведе семинар по киокушин карате в Свищов

Публикувано на ср, 3 апр. 2013
400 четения

Участниците в семинара усъвършенстваха основни техники и спарингови комбинации.

Състезатели и инструктори от клубовете в Свищов, Русе и Левски взеха участие в традиционния семинар по киокушин карате, организиран от Студентския карате клуб “Академик”.
Тренировките се ръководеха от гостуващите треньори: сенсей Мирослав Барбов, сенсей Милен Петров и сенсей Росица Петрова, които допринесоха за развитието на студентския спорт.
Основен акцент в подготовката беше в областта на двубои в дисциплината кумите. По време на тренировката спортуващите най-твърдия стил карате имат възможност да отработят изучаваните основни техники и спарингови комбинации с разнообразни партньори, да се запознаят с методите на преподаване на различни инструктори и да проверят личните си способности и качества.
Проведеният семинар е поредното събитие, с което СКК “Академик” цели да събере приятели на висшето училище в Свищов и бойните изкуства, за да им помага да поддържат комуникация и да обменят опит помежду си в различни области. На 14 април състезатели на “Академик” ще вземат участие на международен турнир за Купа “Верея” в Стара Загора.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново