Станислава Димитрова – най-добър играч, националките по хандбал биха Израел

Публикувано на пт, 28 мар. 2014
160 четения

Хандбалистката на “Етър-64” Станислава Димитрова бе обявена за най-добър играч в първия мач на националния отбор от “Чалъндж къп” в Лариса, Гърция. Нашите взеха ценна победа с 24:21 над Израел в амбиците за защита на трофея си от европейското издание на турнира, спечелен през 2012 г. в Габрово и В. Търново. В състава на Израел пък бе бившата състезателка на етърки и близка приятелка на Станислава – Шир Вакрат, която също бе най-добра за своя тим.
Срещата в зала “Неаполис” в Лариса започна по-добре за израилтянките, които поведоха с 0:2. България реализира първия си гол на турнира от 7-метров наказателен удар, изпълнен точно от Елизабет Оморегие в 5-а минута. Тимът на Шломо Хофман отново поведе – 1:3, но последваха три поредни попадения – още едно на Лиза и две на Станислава Димитрова, които изведоха България напред. От този момент нататък отборът ни в нито един момент не изпусна контрола над мача и лидерството. Сериозния си удар тимът ни нанесе в първите минути на второто полувреме. След 10:9 на почивката “лъвиците” стартираха ударно втората част и със серия от 6:1 успяха да натрупат комфортен аванс, който в последствие умело запазиха, за да триумфират като победителки.
Съставът ни игра доста организирано в защита, а в нападение през първата част изпитваше трудности в преодоляването на набитите и здрави физически състезателки на Израел. През вторите 30 минути обаче израилтянките тръгнаха да наваксват, прибързваха и допуснаха грешки в нападение, което пък позволи на националките ни да откраднат топки и да използват силното си оръжие – контраатаката.
Освен че бе обявена за най-добър играч на мача, Станислава Димитрова завърши и с 6 попадения, като повече от нея – 7, има само Елизабет Оморегие. За отбора на Израел пък топ реализатор беше Шир Вакрат със 7 гола. В състава, воден от Христо Коев и Росица Бакърджиева, има и още една етърка – Мадлена Дончева.
Снощи нашите играха с Армения, а днес е последният мач от групата срещу Естония. В група “А” са съставите на Гърция, Молдова, Латвия и Белгия. В събота са полуфиналите, а в неделя ще стане известен носителят на трофея в европейското издание на турнира за 2014-а.
Освен двете етърки, в тима са извикани 9 възпитанички на “Бъки” (Габрово), по една от “Хасково”, “Шумен” и ЦСКА и състезаващите се в чужбина Деница Колева (Кипър) и Меги Кънева (Франция).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново