Сребро и бронз за великотърновки от световната купа по гимнастика

Публикувано на пн, 30 мар. 2015
1027 четения

Със сребърен медал се окичиха състезателките ни от възраст 12-14 г.

Сребро и бронз спечелиха гимнастички от “Етър Елит” от състезанието за Световната купа по естетическа групова гимнастика в София. В надпреварата участваха над 15 отбора от 13 страни от световния елит в този спорт. Великотърновският клуб бе представен от отбори, които участваха в три възрастови групи. В състезанието за световната купа се състезаваха девойките на “Етър-Елит” (на възраст 14-16 г.), които заеха осмо място. На първо място се класираха гимнастичките от руския клуб “Виктория”.
Със сребърен медал се окичиха състезателките ни от възраст 12-14 г. в състав: Мария Ангелова, Ивена Коджейкова, Йоана Енчева, Ралица Николова, Ралица Йорданова, Стефания Антонова и Християна Денева. Великотърновки, които са и републикански шампиони за 2014 г., събраха актив от 34.350 точки. Зад нашите гимнастички останаха представителките на Естония, Финландия, Чехия, Молдова, Гърция и др.
“Етър Елит” спечели и квота за участие на Световното първенство по естетическа групова гимнастика от 4 до 8 юни в Торшван (Фарьорските острови). В състезанието за купа “Академик” във възрастта деца 8-10 г. етърки се класираха на девето място. За световната купа при жените националният отбор на България с треньори Гинка Георгиева и Преслава Вулова завърши на призовото трето място. В състава на България бяха включени две великотърновски гимнастички – Христиана Николаева, която бе най-малката състезателка в тима, и Елмира Камушева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново