СОУ “Георги Измирлиев” за втора поредна година е ученически шампион по хандбал за момчета

Публикувано на вт, 9 юни 2015
493 четения

За втора поредна година СОУ “Георги Измирлиев” е  национален ученически шампион по хандбал за момчета V-VII клас. Финалите на 31-те ученически игри се проведоха в зала “Никола Петров” от петък до неделя. Възпитаниците на учителката Мариета Чолакова защитиха трофея, който през миналата година отново спечелиха в Горна Оряховица. Това е трета купа от ученически игри по хандбал за горнооряховското училище. Момчетата от СОУ “Георги Измирлиев” постигнаха 4 разгромни победи и убедиха всички, че са най-добрият отбор в България в тази възраст.
В предварителната група горнооряховските хандбалисти надиграха последователно 171 ОУ “Стоил Попов” (София) с 27:11 и най-сериозния си опонент СОУ “Св. Климент Охридски” (Ловеч) с 23:15. На полуфинала воденият от Мариета Чолакова тим разгроми втория от другата група ОУ “Стоян Михайловски” (Варна) с 28:12. В спора за купата и златните медали горнооряховци за втори път се наложиха показно над връстниците си от СОУ “Св. Климент Охридски” (Ловеч) с 25:14.
Петър Николов наниза 36 гола в четирите срещи и взе плакет за голмайстор на финалите. Призьорите в надпреварата бяха наградени с купа и медали от Красимир Узунов, старши експерт по Физическо възпитание и спорт в РИО – Велико Търново, и Зоя Стефанова, експерт на Министерството за младежта и спорта за област Велико Търново.
Състав на СОУ “Георги Измирлиев” – национален ученически шампион по хандбал за 2015 г. :Петър Николов, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Иво Стаменов, Николай Генов, Николай Москов, Тедислав Николов, Петър Борисов, Павел Павлов, Весил Василев, Мариета Чолакова (учител).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново