Силно представяне на гимнастиците на СК “Етър-Стил” на “Дунавска перла”

Публикувано на чт, 30 окт. 2014
583 четения

Гимнастиците на СК “Етър-Стил” с купата и спечелените медали.

Над 100 гимнастици и гимнастички от България, Русия, Румъния, Гърция, Кипър и Молдова взеха участие в Международния фестивал по спортна и художествена гимнастика “Дунавска перла”. Турнирът в русенската зала “Дунав” се провежда ежегодно под патронажа на заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и световноизвестната гимнастичка по художествена гимнастика Силвия Митева. Надпреварата се проведе в 5 възрастови групи. От спортен клуб “Етър-Стил” бяха поканени 5 гимнастика, които взеха участие в две възрастови групи.
Във възрастова група 9-10- годишни участваха Цветелин Цончев, Валентин Пачев и Георги Чорбаджиев. Валентин Пачев успя да се пребори с голямата конкуренция и успя да се качи на почетната стълбичка, като се класира втори на висилка, на трето място на халки и в многобоя, на четвърто място на кон с гривни и на пето на успоредка. Цветелин Цончев зае шесто място на висилка.
Във възрастова група 11-12 години от СК “Етър-Стил” бяха поканени Мартин Василев и Валентин Борисов, които записаха призови класирания. Мартин Василев е четвърти на висилка, пети в многобоя, на кон с гривни и успоредка и седми на халки.
Валентин Борисов се подреди седми на успоредка, на кон с гривни и халки и е осми в многобоя. Треньор на гимнастиците е дългогодишният специалист по спортна гимнастика Петър Николов.
“Много труден турнир с много голяма конкуренция. Всички състезатели бяха много добре подготвени. Доволни сме от представянето на нашите гимнастици. Децата играха индивидуални съчетания с включени в тях нови и трудни елементи. Всички ги изиграха успешно и се представиха чудесно”, сподели председателят на СК “Етър-Стил” – Калояна Крумова-Цончева.
Тази година залата по спортна гимнастика във Велико Търново беше обновена с нови гимнастически уреди на стойност 150 000 лв., преотстъпени от Българска федерация по гимнастика и някои от водещите клубове в страната, благодарение на провелото се Европейско първенство по спортна гимнастика в България и участието на спортния клуб в организацията му, съобщи още Калояна Крумова-Цончева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново