Седем значки на БФС връчват на празника на ЖФК “Болярки”

Публикувано на пт, 25 юли 2014
184 четения

Две златни, четири сребърни и една бронзова значка на БФС ще бъдат връчени по повод на 10-ата годишнина на женския футболен клуб “Болярки”. Общо 50 души ще бъдат наградени по време на честването. Празненството е в неделя от 17:00 ч. на стадион “Ивайло” и ще започне с откриване на паметна плоча. След това на пистата започва церемонията по отличаването на хората, свързани с историята на клуба. Златни значки на БФС ще получат Йордан Грозданов и Валентин Витанов, сребърни – Румен Горанов, Красимир Калчев, д-р Валентин Точков и Красен Маслянков, а бронзова – Николай Вачев.
Плакети от БФС ще има за още 17 души, а самият клуб ще връчи плакети на 25 великотърновци. Много хора са ни помагали през тези години и ни се иска да кажем на всички по едно голямо благодаря, заяви президентът на “Болярки” Йордан Грозданов. “Преди 10 години почти на майтап създадохме клуба. Преди един мач за първенство на “Б” група между “Етър 1924” и “Рилски спортист” си говорихме и решихме да съберем женски отбор. В следващите три дни бяхме на екскурзия с директорите на училищата от В. Търново и оформихме някакъв състав. След като се прибрахме, се обадих на Валентин Витанов, събрахме момичетата и само след 3 дни се класирахме втори на турнир във Варна”, разказа Йордан Грозданов. В актива на “Болярки” е спечелената купа на Аматьорската футболна лига, финал за купата на България, бронзови медали от държавното първенство.
През 2005 г. отборът става шампион при девойките, а почти всички момичета са играли за националните отбори на страната в различните възрастови групи.
От 17: 30 ч. е футболната среща между шампионките на Полша “Медик” (Конан) и на България НСА, в които са събрани почти всички националки на двете страни. По време на паузата между полувремената е предвиден демонстративен мач между приятелите на “Болярки” и настоящия отбор от момичета.
А. АТАНАСОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново