Радослав Златанов е четвърти на скок на дължина на европейското първенство за спортисти с увреждания

Публикувано на пн, 25 авг. 2014
215 четения

11 сантиметра лишиха Радослав Златанов от спечелването на бронзов медал в скока на дължина.

Великотърновецът Радослав Златанов се класира на четвърто място на европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в Суонси (Великобритания). Състезателят на Спортен клуб “Атлетика 2012” (В. Търново) остана на 11 см от спечелването на медал в дисциплината скок на дължина при мъжете в клас Т13. Във финала Златанов постигна 6.29 метра в последния шести опит и завърши на четвърто място. Той не успя да се доближи до най-добрия си резултат за сезона – 6.52 метра, което щеше да му донесе бронзов медал.
Бронзовият медалист от Параолимпиадата през 2012 г. започна с 5.54 метра, което му отреждаше пето място във временното класиране. Във втория опит той скочи 6.18 метра и се изкачи до четвърта позиция. В третия си опит постигна 5.88 метра, в четвъртия скок направи фаул, а в петия опит скочи 6.08 метра.
Европейски шампион стана лидерът в световната ранглиста Пер Йонсон от Швеция с 6.91 метра. Сребърен медал спечели Иван Хосе Бланко (Испания) с 6.58 м, Тобиас Йонсон от Швеция е трети с 6.39 метра.
Радослав Златанов приключи участието си на европейското първенство с един златен медал на 100 метра и призовото четвърто място на дълъг скок. България спечели 4 златни, три сребърни и четири бронзови медала и е на 12-о място в генералното класиране.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново