Предлагат Трифон Иванов посмъртно за почетен гражданин на Павликени

Публикувано на пт, 17 юни 2016
219 четения

Легендарният “железен” защитник Трифон Иванов ще бъде обявен посмъртно за почетен гражданин на Павликени. Това съобщи на пресконференция кметът на града инж. Емануил Манолов.
Отишлият си преждевременно бивш капитан на националния отбор е номиниран от групата общински съветници на ГЕРБ в града. Изборът трябва да стане факт по време на тържествената сесия на Общинския съвет на 29 юни, когато е празникът на Павликени. Освен Трифон Иванов номинирани са още и се очаква да бъдат избрани за почетни граждани Александър Манолов (също посмъртно) и дългогодишната учителка Пенка Стоянова.
“Трифон Иванов е личност, която напълно заслужава да бъде почетен с това отличие. Той бе от Горна Липница, помагал е неведнъж както на местния отбор, така и на фестивали и различни прояви в родното си село. След 2012 г., когато възстановихме ОФК “Павликени”, Трифон непрекъснато беше до нас и помагаше на футбола в града, особено в качеството си на председател на Зоналния съвет на БФС. Единственото, за което съжалявам, е че не можа да получи това признание приживе”, заяви инж. Емануил Манолов.
Трифон Иванов е почетен гражданин и на Велико Търново, като бе утвърден заедно с другите четирима национали на “Етър” още след паметното световно първенство в САЩ-94.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново