Поредни медали за шахматистите на “Етър”

Публикувано на вт, 21 Ное. 2017
270 четения

Поредните си медали спечелиха младите таланти на Шахматен клуб “Етър”. Състезателите се включиха успешно в няколко национални турнира, а двама от тях се завърнаха с отличия.
Стефани Бижева спечели златото при момичетата до 8 години на турнира “Момина крепост” във Велико Търново. Тя събра 5 точки от 7 възможни. Стефани е шеста в генералното класиране и стана най-добре представил се великотърновски състезател от общо 55 деца до 10 години. Стефи стартира с 3 поредни победи срещу представители на ШК “Асеневци”, загуби от третия при 10-годишните – Божидар Тилев от Раднево. След това прибави още 2 точки към актива си срещу Веселин Гавазов от Казанлък и Христо Стоянов от Бургас. В последния кръг срещна 8-та в света Нора Рашева от Плевен, която я надигра.
Веселин Чамурков пък спечели сребърен медал при 8-годишните момчета на силния турнир “Евро София-2017”. И неговият актив е 5 точки от 7 възможни, като има еднакъв актив с победителя, но е втори по допълнителни показатели. Веселин е пети в генералното класиране при 10-годишните. Там се включиха много от най-добрите в тази възраст. Веселин стартира със загуба от бъдещия шампион кмс Светлен Иванов. След това победи подред Габриела Зангарова от “Чесбомб” Пловдив, Борис Стоянов от “Шах 21” Сф и Мила Баклова от НСА. В 5 кръг загуби от вицешампиона на България до 8 години Димитър Димитров от Пловдив. Докрая на турнира Чамурков бе мобилизиран и донесе още 2 решителни точки срещу Исая Терзийски от “Чесбомб” и Васил Попзафиров от “Елит” Сф.
Пламен Стоянов (на 11 години) участва на открит рапид турнир в София и раздели третото място.
Слав Чамурков, Веселин Чамурков и Мартин Кънчев участваха на популярния детски турнир “Mall България”. Слав набра 4,5 точки, а Веско и Марти по 4 от седем кръга. Тримата са съответно на 6, 7 и 9 място при 8-годишните момчета. В надпреварата участваха 70 деца от страната на възраст до 10 години.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново