Павликени домакинства офроуд 4х4 траял състезание

Публикувано на ср, 28 сеп. 2016
183 четения

Павликени се нареди сред седемте български града, в които се организират офроуд 4х4 състезания в дисциплината “траял”. 23 екипажа се включиха в първото подобно състезание, провело се през уикенда на бившето стрелбище край Павликени, като част от есенните празници на града.
Най-добрите пилоти от цялата страна се надпреварваха в 3 класа – 4 екипажа се записаха за надпреварата в клас “Прототип”, 4 екипажа за клас “Модифициран” и 11 екипажа за клас “Стандарт”. Специално учреденият клас “Дами-офроуд” привлече 4 екипажа.
“Офроуд 4х4 траял Павликени – 2016” е съвместна инициатива на Офроуд клуб 4х4 Павликени и Община Павликени.
Откриването на състезанието уважиха заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, общински съветници и др. Архимандрит Георгий освети колите и състезателите за здраве.
“Горд съм, че съумяхме в много кратки срокове да направим възможно провеждането на Офроуд 4х4 траял състезанието”, каза в словото си инж. Емануил Манолов. “Вие, пилотите, ще се състезавате в града на розите и хубавите хора. Надявам се да отнесете оттук спомена за едно хубаво и добре организирано състезание, защото амбицията ни е то да се превърне в ежегодна проява”, каза още градоначалникът.
“Павликенчани стават свидетели на най-добрите развлечения, забавления и емоции – поздравления за вас! Пожелавам Ви бензин в кръвта, пламък в душите и малко лудост в главите!”, обърна се към домакини и състезатели заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов.
Председателят на Офроуд клуб 4х4 Павликени също отправи приветствие към участниците. “Нашето състезание ще покаже на павликенчани какво е офроуда и какво е “траял” – най-тежката дисциплина от всички”, каза Никола Кузманов. Той благодари на Община Павликени за помощта при изграждане на трасето и по организирането на цялото състезание.
В клас “Стандарт” могат да участват машини, които имат направени някои подобрения, но са с оригиналния за модела тип окачване. Не се допускат съществени промени по купето и рамата, изрязване на твърдия таван, скъсяване на купето, изместване на мостовете, скъсяване на рамата, премахване на стандартните калници за модела и др. Трябва да са запазени оригиналните габарити на джипа. Машините трябва да имат предна и задна броня. Диаметърът на гумите се ограничава до 85см.
В клас “Модифициран” машините трябва да имат рама и фабрично купе или оригиналната самоносеща конструкция. Минималната дължина на купето заедно с рамата трябва да бъде не по-малка от разстоянието между предния и задния мост, а минималната ширина – не по-малка от разстоянието между гумите от една ос. Диаметърът на гумите се ограничава до 90 см.
В клас “Прототип” машините могат да бъдат модифицирани свободно и няма ограничения в размера на гумите.
Класиране:
Клас “Стандарт”
1-во място – Стефан Стояновски/Крум Алексиев – София
Клас “Модифициран”
1-во място – Любен Динев/Николай Боянов – Стара Загора
Клас “Прототип”
1-во място – Пламен Исаев/Симеон Петров – Велико Търново
Клас “Дами”
1-во място – Надежда Владимирова – Габрово.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново