Първо и трето място за “Сикс Спортс” в кръг от шампионата по мотокрос

Публикувано на чт, 21 сеп. 2017
210 четения

Двама състезатели на “Сикс Спортс” се наредиха сред призьорите в шестия кръг от шампионата по мотокрос “Grand Prix Ябълка”. Великотърновският клуб се представи с трима участника на мотополигона в квартал “Ябълка” в Габрово. Надпреварата по атрактивното трасе събра над 60 състезатели от страната, както и гости от Гърция и Русия, разпределени в седем класа. Близо 1000 зрители видяха победата на Светлин Даскалов, в клас МХ3- 250 кубика.
Още в квалификацията Светлин поведе в класирането, а съотборникът му Стефан Петров зае третата позиция. Състезателят, вклинил се между тях, имаше проблеми в деня на състезанието, като на сутрешната тренировка блокира двигателя на машината му и така двамата великотърновци тръгнаха от челото на на стартовата решетка. Светлин Даскалов завърши трети в първия манш, преминавайки през много премеждия. Втория манш не стартира добре и трябваше малко да се изпоти, за да си заслужи първата позиция, като в последните обиколки излезе начело на колоната. Сборът от точки го качи на върха на почетната стълбичка и получи награда HOLESHOT (холшот). Втори остана Джордж Калиорас от Гърция.
Георги Недев се представи стабилно и в двата манша, завършвайки на трето място в МХ3 до 450 кубика в конкуренцията на общо 13 състезатели. Треньорът и президент на клуба също взе приза HOLESHOT (холшот), който спечели на старта във втория манш. Победата в класа грабна Юлиан Райчев. “Стефан Петров не успя да се качи на почетната стълбичка, но има огромен шанс това да стане скоро. Малко повече опит и стартове на решетката и мисля, че ще успее. Много се радвам, че все повече боляри представяме старата столица на МХ състезания! Съвсем скоро очаквам и да се включим в републиканския шампионат.
Изключително се радвам за Светлин и неговото първо място и най-вече, че показа, че може да бъде водач на колоната. Разбира се, има още какво да учи и много грешки да изчиства, но той е упорит и ще се справи в кратки срокове. Аз ще продължавам да давам от себе си каквото мога, най-вече за състезателите от моя клуб, за да завладеем сцената на МХ спорта”, коментира Георги Недев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново