ОУ “Св. св. Кирил и Методий” стана областен шампион по лека атлетика за учащи V-VII кл.

Публикувано на пт, 29 мар. 2013
239 четения

На първо място в областния кръг на ученическите игри по лека атлетика се класираха момчетата и момичетата от V-VII клас от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. Възпитаниците на преподавателката Лидия Костадинова и на треньорката по лека атлетика в “Локомотив 55” Яница Илиева си извоюваха правото да участват в зоналния етап на игрите, който ще се проведе в края на април в Плевен. Заелите първо място в двата пола ще се класират за финалите на ученическите игри, домакин на които ще бъде Сливен, на 8 и 9 юни.
С най-голям принос за областната титла на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” при момичетата са Петра Христова и Калина Калева. Петра зае първото място в спринта на 100 метра и в тласкането на гюле. Калина стана първенец на 400 метра и бе главно действащо лице за победата на щафетата 4х100. Много добре се представиха още Антоанета Иванова, Мартина Любенова, Нелия Калоянова, Теодора Евтимова.
При момчетата Диан Дочев спечели първото място в бягането на 100 и на 400 м. Силвен Марков стана пръв на 800 м и с щафетата. Георги Маминов зае челното място на дълъг скок. На висок скок пък Синан Богданов преодоля 140 см, а на гюлле записа 9,86 м. Добро представяне регистрираха също Ивайло Райков и Боян Иларионов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново