Отлично представяне на “Ксани денс” на международен турнир в Солун

Публикувано на пн, 14 апр. 2014
573 четения

Ксандриния Капелова и Денислав Иванов стъпиха на върха на почетната стълбичка.

С купа и пълна кошница с медали се завърнаха талантливите танцьори от Клуб по спортни танци “Ксани денс” от международен турнир по спортни танци “Salonika open 2014” в Солун, Гърция. В категория пет латиноамерикански танци, деца до 12 г., двойката Ксандриния Капелова и Денислав Иванов показаха висока класа на танцуване, заеха първо място и грабнаха златните медали. Възпитаниците на Николинка Колева се състезава в стандартни пет танца и при деца до 15 г. възраст. Въпреки че бяха много по- малки от съперниците си, те завоюваха бронзовите медали. Ксандриния и Денислав през този месец ще вземат участие в Европейското състезание по стандартни танци в Англия и ще представят България в Световния фестивал по спортни танци в Блякпул, Англия, организиран от Световния танцов съвет.
В категория спортни танци до 10 г. Габриела Йорданова и Християн Йорданов спечелиха златните медали в категория един танц – румба и първото място в категория деца до 10 г., един танц – английски валс. Мадлен Минова и Божидар Тодоров се пребориха за бронзови медали в стандартни три танца в категория деца до 10 г. В същата възрастова категория латиноамерикански три танца двойката зае пето място.
Двойката Славена Алексиева и Димитър Павлев стигнаха до полуфинал в категориите латиноамерикански три танца и стандартни три танца при деца до 12 г.
На турнира направи успешен дебют двойката Силвия Дойчева и Динко Иванов, които се състезаваха с многобройна конкуренция и се класираха на полуфиналите в латиноамерикански танци категория при деца до 15 г.
Клуб по спортни танци “Ксани денс”, член на Българската професионална танцова асоциация и на World dance council, с треньор и учител по танци Николинка Колева участва и в категория формации, където се представи отлично отборът с танца “Малагуена” и грабна сребърната купа и десет сребърни медала в международния турнир в град Солун.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново