Отлична победа на старшата възраст на “Етър” в Севлиево

Публикувано на пт, 12 сеп. 2014
157 четения

Юношите старша възраст на “Етър” започнаха по най-добрия начин първенството на подзона “Велико Търново”. Възпитаниците на треньора Борислав Евтимов гостуваха в Севлиево на силния тим на “Видима-Раковски” и го биха с 2:0. Домакините традиционно участват в елитните национални групи и успехът на етърци има голяма стойност. Нашият състав миналата година бе запазен, благодарение на това, че момчетата започнаха да играят за “Алекс ОК” под ръководството на Радия Дойчев и спечелиха първенството на областната група.
Мачът в Севлиево започна с натиск на домакините, които на два пъти удариха греди след намеси на вратаря на великотърновци Иван Велков. В първия случай той извади центрирана от корнер топка, а във втория парира удар по диагонала. Постепенно “болярите” отбиха натиска и на свой ред създадоха положения. Пламен Симеонов и Мартин Петров последователно стреляха във вратаря на севлиевци от чисти позиции. Георги Георгиев излезе под ъгъл в добра позиция, но се забави да бие и бе блокиран от бранител. Удар на Вилислав Димитров пък бе спрян от защитник.
Смените, които Борислав Евтимов направи след почивката, се оказаха печеливши, тъй като изработиха и реализираха головете. В 70-ата минута Анатоли Пейчев вкара за 0:1 след подаване на друга резерва в мача Атанас Анатолиев. Комбинация между Алиш Хаджимустафа и Анатолиев завърши с подаване към Кристиян Димитров, който покачи на 0:2 в 81-ата минута и напълно реши мача. Шансове за голове имаше още пред Георгиев, Хаджимустафа и Анатолиев.
“Има още какво да се желае по отношение на тактическата и физическата подготовка. Първенството едва сега започва”, коментира лаконично старши треньорът Борислав Евтимов. Следващият мач на тима му е домакинство на “Локомотив” (Г. Оряховица).
На фона на представянето на мъжкия отбор хубавото са отличните резултати на тимовете от школата на “Етър”. И трите стартирали възрасти започнаха с чудесни победи – старшата възраст с 2:0 в Севлиево, а младшата и децата разбиха като гости “Локо” (ГО) съответно с 4:1 и 6:0. Това е знак, че в ДЮШ се работи правилно и грижите за подрастващите дават надежди за добри резултати.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново