Николай Николов и Даниел Марков спечелиха два турнира по тенис на корт за двойки

Публикувано на пт, 27 май 2016
757 четения

Николай Николов и Даниел Марков спечелиха два турнира по тенис на корт на двойки мъже, проведени в региона. Двамата триумфираха в петнадесетото издание на турнира за купата на ТК “Барс” във В.Търново.
В надпреварата взеха участие 12 двойки от Арбанаси, Горна Оряховица, Павликени и Велико Търново. Срещите се проведоха в 4 групи. В единия полуфинал след оспорвана битка и драматични обрати Даниел Марков (Арбанаси)/Николай Николов (Г. Оряховица) се наложиха над Енчо Стоянов/Йонко Славчев (Г. Оряховица) с 6:4, а в другия Емил Могилков/Станислав Мутафов (В.Търново) победиха Ивайло Ангелов (Г. Оряховица)/Цветан Игнатов (В. Търново) с 6:2. В спора за кристалната купа Даниел Марков/Николай Николов се наложиха над Емил Могилков/Станислав Мутафов с 6:3 и заслужено вдигнаха трофея.
Пивоварна “Болярка” осигури награди за финалистите и бира за всички участници. Николов и Марков станаха победители и в турнир по тенис на корт на двойки мъже, проведен в Г. Оряховица. 7 двойки, разпределени в две групи, се включиха в надпреварата на червени кортове, организирана от ТК “Царевец”. В първия полуфинал Марков и Николов разгромиха Йонко Славчев и Марин Богомилов със 7:1 гейма.
Във втория президентът на ТК “Царевец” Пламен Цонев и Николай Пенев надвиха със 7:6 с тайбрек Станислав Мутафов и Николай Илиев от В. Търново.
В мача за първото място Даниел Марков и Николай Николов записаха убедителен успех със 7:2 гейма срещу Пламен Цонев и Николай Пенев и ликуваха с купата.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново