Никол Недялкова със златен медал от международен турнир “Дунавски стрели”

Публикувано на пт, 10 февр. 2017
293 четения

79 състезатели от 12 клуба от България и един от Румъния взеха участие в международен турнир по стрелба с лък “Дунавски стрели 2017” в зала, проведен в Русе. Състезанието бе за юноши, девойки, мъже и жени в дисциплините олимпийски стил и компаунд.
Великотърновският клуб “Етър 78” спечели един златен и два бронзови медала на рекърв олимпийски стил. Единственият златен медал завоюва Никол Недялкова при девойките. Тя беше първа в квалификациите с 508 т., а в елиминациите се справи последователно с две състезателки на “Джамбо 2006” Никол Георгиева с 6:5 (10:7) и Велислава Великова с 6:0. Даниела Личева бе втора в квалификациите, но след това отстъпи пред В. Великова с 6:4, а за бронза загуби и от Никол Георгиева с 6:2 и остана четвърта. Диана Кьорчева остана пета при девойките.
При младежите Мирослав Цанев завоюва бронзов медал. Той се справи с Даниел Добрев (“Джамбо 2006”) с 6:2, на полуфинала бе спрян от Иван Банчев (“Джамбо 2006”) с 6:0, а за третото място надстреля съотборникът си Рикардо Собчак с 6:0. В същата възраст Димитър Панов е осми. При мъжете Дамян Дачев се класира на трето място. Националът на “Етър 78” излезе с втори резултат от квалификациите.
В елиминационната фаза се справи с Анатоли Кънчев (“Антибиотик”) и с Николай Каранешев (“Робин Худ”), но на полуфинала отстъпи пред Явор Христов (“Динамикс”) с 5:6. В малкия финал Дачев се наложи над Венцислав Великов (“Робин Худ”) с 6:2. Съотборниците му Ивелин Николов и Ангел Цанков разделиха 17-о място. В отборната надпревара при мъжете на рекърв “Етър 78” зае шесто място.
На компаунд треньорът Димитър Димитров и Николай Станев разделят девето място. Добромира Данаилова, която се състезава за “Феникс Арчъри” остана на трето място при жените на рекърв. Великотърновката бе убедителен лидер в квалификациите, но на полуфинала бе спряна от съотборничката си Теодора Иванова, след което победи Петя Сотирова в спора за бронза.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново