Никол Недялкова и Добромира Данаилова са държавни шампионки по стрелба с лък

Публикувано на ср, 20 Сеп. 2017
62 четения

Две великотърновки спечелиха златни медали на държавното първенство по стрелба с лък на открито в Русе. 65 състезатели от 12 клуба от страната премериха сили в дисциплините олимпийски стил и рекърв.
СК “Етър 78” бе представен от пет участници, които спечелиха един златен медал. Никол Недялкова стана шампионка при девойките с резултат от 474 т., постигнат в квалификациите. Великотърновката бе с класа над втората Йонета Иванова от “Антибиотик” (Разград), която постигна 359 т. Много силно участие в квалификациите на рекърв при мъжете направи Дамян Дачев. Състезателят на “Етър 78” влезе с втори резултат в елиминациите, където пропусна първия кръг. На осминафинала Дамян изненадващо отстъпи пред Николай Каранешев от “Робин Худ” (София) и трябваше да се задоволи с девето място. В дисциплината компаунд при мъжете Николай Станев е осми, треньорът Димитър Димитров и Светослав Тончев делят девето място. В отборното класиране на компаунд “Етър 78” е на пето място.
Великотърновката Добромира Данаилова спечели две шампионски титли. Състезаващата се за “Феникс Арчъри” спортистка се класира на първо място на олимпийски стил при жените, като спечели квалификациите и бе безапелационна в елиминациите. Данаилова взе злато и при смесените отбори, където участва в тандем с Иван Иванов.
Георги ГЪРЕВ

Пътни строежи - Велико Търново