Наградиха етърки с море за шампионската титла

Публикувано на пн, 10 юни 2013
150 четения

С купон закриха изминалия успешен сезон хандбалистките на “Етър-64”, които само преди няколко дни спечелиха по категоричен начин шампионската титла, след като взеха три последователни победи над другия финалист “Бъки” (Габрово). Това бе и петата поредна титла за “виолетовите” и общо седма за последните 11 години.
На следващия ден след последната победа в Габрово етърки бяха поканени в известно великотърновско заведение от техния спонсор и член на клубната управа Евгени Костадинов, който им честити отличието и им пожела успехи и занапред.
На събирането те бяха приятно изненадани и от друг член на клубната управа – Йордан Йорданов, който награди отбора с тридневна почивка на море в Албена. Етърки заминават за морето от 14 до 16 юни.
За спечелването на шампионската титла хандбалистките на “Етър-64” имат обещана премия от 10 000 лв., която е заложена по регламент. Сега ръководството ще трябва да намери необходимата сума, за да зарадва състезателките за големия успех.
До седмица ще стане ясно дали шампионките ще участват и тази година в европейските клубни турнири. Дотогава клубът е длъжен да подаде заявка в Европейската хандбална федерация, ако възнамерява да участва. Заради ниския рейтинг на България тя няма представители в Шампионската лига, затова възможният турнир е за купата на ЕHF. Всичко зависи обаче от това дали ще бъдат намерени необходимите финансови средства за участие.
“Влизаме в юбилеен за нас сезон – догодина предстои да честваме 50-годишен юбилей от основаването на клуба през 1964 г. Задължително в чест на тази годишнина отново ще гоним дубъл – титлата и купата на страната. Надяваме се обаче и на подобаващо отношение от великотърновския бизнес и от обществеността”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново