Моника Георгиева ще ни представя на Балканиадата по лека атлетика

Публикувано на пт, 21 февр. 2014
731 четения

Състезателката на “Локомотив 2010” Моника Георгиева намери място в националния отбор, който ще представи България на Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени в зала в Истанбул. Състезанието ще се проведе в следобеда на 22 февруари в съоръжението, кръстено на олимпийската шампионка на 1500 метра Ашлъ Алптекън.
Именно на 1500 метра ще бяга и Моника, която само преди няколко дни спечели титлата в тази дисциплина при жените с нов личен рекорд. Ден по-късно горнооряховската атлетка се бори за титлата и на 3000 метра, но там остана втора след Милица Мирчева, която пък спечели сребро на 1500 м. Моника е единствената състезателка от областта, включена в националния отбор.
15 българи ще участват на Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул. От елитните ни състезатели отсъства само европейската шампионка на 400 метра от 2006 г. Ваня Стамболова, която стана шампионка на 400 и 800 метра през уикенда. По регламент в тима се включват атлетите с най-добро постижение в съответната дисциплина за сезона.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново