Мирослав Байчев и неговият “Вайсенег” подариха 20 топки “Пума” на “Етър”

Публикувано на ср, 2 мар. 2016
774 четения

“Пожелавам на “Етър” с тези топки да влезе в професионалния футбол”, заяви Мирослав Байчев (вдясно).

Хубав и достоен за уважение жест направиха бившият футболист на “Етър” Мирослав Байчев и неговият отбор “Вайсенег” (Австрия), които са на подготовка в България. По инициатива на Байчев австрийците подариха 20 топки “Пума” на “виолетовите”, като им пожелаха с тях да влязат в професионалния футбол.
“Вайсенег” е на лагер в Трявна, където в неделя би с 3:0 втория тим на домакините, а днес играе и с първия ФК “Трявна”. Отборът е от аматьорските дивизии, от Биргфелд, а Байчев е трета година старши треньор там.
“Искам от името на моя отбор “Вайсенег” и най-вече от мое име да направя един подарък на “Етър”. Винаги съм си мечтал като футболист, като великотърновец, поне нещо малко да върна на отбора, който ме е създал. Искам да подаря тези 20 топки “Пума” на етърци и да пожелая нещо, което всички искат – президент, треньори, играчи, фенове – с тези топки “Етър” да извоюва място в професионалния футбол”, заяви Миро Байчев. Вчера на стадион “Ивайло” той и футболистите му връчиха топките на “болярите”, а Бончо Генчев и президентът на “Вайсенег” си размениха флагчета.
“Благодаря за жеста, той е достоен за уважение от нас – на Мирослав и целия отбор, надявам се занапред да поддържаме отношения. Благодаря за топките, наистина се надявам с тях да влезем в “Б” група. Казах, че искам 15 победи, останаха още 14”, коментира Бончо Генчев.
Футболистите на австрийския тим останали много доволни от условията в Трявна. “В петък по обяд си заминаваме, на 18 март първенството ни започва, а имаме да играем още две контроли. Съжалявам, че няма да гледам Радослав в неделя”, добави Мирослав Байчев.
Първо домакинство ще имат тази пролет футболистите на “Етър”. На стадион “Ивайло” играчите на Бончо Генчев приемат “Кариана” (Ерден), мачът е в неделя, 6 март, от 14:30 ч. Съперникът направи една от най-добрите селекции след “Етър” през зимата, но на старта завърши 0:0 у дома срещу “Левски-2007”, което ще го амбицира още повече. Това е единственото домакинство на “виолетовите” за целия март, тъй като после имат три поредни гостувания в Габрово, Белене и Славяново.
Нов модерен тунел ще извежда играчите на “Етър” още в мача с “Кариана”. Съоръжението е осигурено по проекта за новата писта и вчера бе монтирано, като е в традиционния виолетов цвят.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново