Мачът “Етър” – “Азал” едва не завърши с трагедия, стълб падна на терена

Публикувано на пн, 28 ян. 2013
301 четения

Електрическият стълб паднал на метри от двама играчи (на малката снимка).

Инцидент, предизвикан от силната буря, прекрати мача на “Етър” срещу “Азал” (Азербайджан) в Анталия. В 24-ата минута на срещата силният вятър съборил на терена 20-метров стълб на електрическото осветление, който паднал на метри от двама играчи, и срещата бе прекратена.
Лошото време е застигнало и турския курорт Белек, който е част от Анталия. Проливен дъжд и силен вятър имало още преди започването на мача и е била обсъждана възможността двубоят въобще да не започне. Все пак срещата е стартирала, а още в началото с гол на Орхан Хасанов азерите, които са седми в класирането на своята страна, повеждат с 1:0.
Контролната среща в Анталия между българския “Етър” и “Азал” (Азербайджан) една не завърши с трагедия, пише в заглавие днес sport.1news.az. В 24-ата минута заради силния вятър рухва един от стълбовете с електрическото осветление. По щастлива случайност 20-метровото оборудване не е паднало върху някой от футболистите.
За щастие, пострадали няма, въпреки че електрическият стълб е паднал на метри от двама играчи на “Азал” – Руслан Тагизаде и Андрюс Величко. Двамата не фигурират в стартовия състав на тима за мача, така че явно са били от резервите на тима. Веднага след това е решено мачът да бъде прекратен поради неблагоприятните атмосферни условия.
“Мачът започна при проливен дъжд и буря. В 24-ата минута тя събори един от стълбовете и се наложи да спрем мача. И в момента продължава да вали силен дъжд”, съобщи новият член на клубната управа Радин Хаджиев. Двата отбора не съобщиха дали ще изиграят наново контролата в следващите дни.
По същата причина на 18 януари пропадна и планираният мач на етърци с “Йени Диабакърспор”, като тогава срещата въобще не започна, а играчите вместо това се готвиха във фитнеса. В досегашните си три изиграни мача етърци биха с 5:0 “Муратпаша” и с 1:0 “Тетекс” (Мк), а завършиха 1:1 с “Баку”.
От клуба обявиха датите на следващите проверки, като уточниха, че в Анталия непрекъснато стават промени в програмата. Датата 29 януари засега е свободна и съперник тепърва ще се уточнява. На 2 февруари “Етър” играе с трети азербайджански тим – “Хазар” (Ленкоран), който е на шесто място и в който играе бившият футболист на “Спартак” (Вн) Радомир Тодоров, натрупал в “Хазар” вече 150 мача. За 5 и 8 февруари се планират мачове с отбори от Украйна.
Според Радин Хаджиев оформянето на състава все още продължава, като 7-8 от играчите на проби са били върнати, сред тях – и двамата вратари Вилибалк и Морис. На проби са английски и български вратар.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново