Мачът “Ботев” (Гълъбово) – “Етър” без публика

Публикувано на чт, 20 окт. 2016
178 четения

Предстоящото гостуване на “Етър” в Гълъбово на местния “Ботев” ще се играе без публика на затворен стадион, става ясно от днешното решение на Дисциплинарната комисия на БФС. Оказа се, че тимът на “Ботев” (Гълъбово) е предизвикал ексцесии в последното си домакинство срещу “Поморие” и това доведе до сериозни наказания на клуба.
“За блокада на съдийската стая, на основание чл. 37, ал. 1, т. 2, б. А, от ДП Дисциплинарната комисия наказва “Ботев” (Гълъбово) с лишаване от домакинство за 1 среща”, се казва в решението на комисията. Оттам обаче се позовават после на чл. 37, ал. 1, т. 21, който позволява заменяне на “лишаване от домакинство” със “забрана за игра пред публика” и имуществена санкция в размер на 1250 лева.
Отделно за нарушение на ръководител, на основание чл. 36, ал. 1, т. 1, б. А, Дисциплинарната комисия наказва “Ботев” (Гълъбово) с имуществена санкция в размер на още 1250 лева, а за хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал. 1, т. 4, б. А, пр. 1, клубът е глобен и с още 250 лева.
Следващият мач на тима от Гълъбово обаче е точно срещу “Етър” на 22 октомври от 16:00 ч. от десетия кръг на Втора лига и ще се играе без публика, което на практика ощетява сериозно агитката на “виолетовите”, която пътува за всяко гостуване на отбора.
Междувременно за нерегламентирано използване на факли и димки по време на дербито на стадион “Ивайло”, на основание чл. 37, ал. 1, т. 22, б. А, “Ботев” (Враца) е наказан с имуществена санкция в размер на 75 лева, а за нерегламентирано използване на бомбички, на основание чл. 37, ал. 1, т. 22, б. Б, е глобен с още 250 лева.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново