Лидерите в планинския шампионат идват на купа “Раховец-Лясковец 2014”

Публикувано на пт, 25 юли 2014
501 четения

Между 40 и 50 автомобила се очаква да застанат на старт в V кръг от Планинския шампионат по автомобилизъм, който ще се проведе следващия уикенд. За първи път Г. Оряховица и Лясковец ще бъдат домакини на официален старт от шампионата. Миналата година двете общини организираха пробно състезание, което се понрави на Федерация и пилоти и ето, че през тази вече са в календара. При това в разгара на надпреварата, когато всяка грешка е фатална.
Планинското “Раховец- Лясковец 2014” ще се проведе на 2 и 3 август, съобщи президентът на “Етър Рейсинг тим” Димитър Стефанов. Оглавяваният от него клуб е съорганизатор на V кръг от първенството, съвместно с общините и БФАС. Участниците ще се състезават по трасето от стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир, с дължина 3350 метра и денивилация 210 метра между старта и финала.
Миналото лято то бе харесано много от участниците, които показаха майсторско кормуване. За първи път в официално състезание пред родна публика ще кара лясковчанинът Тодор Тодоров с Фолксваген Поло, който е лидер във временното подреждане на своя клас НС3.
Заявка за участие са дали и всички останали кандидати за купите в отделните класове. Колите и пилотите ще могат да бъдат видяни на една ръка разстояние от феновете на 2 август от 9 до 12 часа в центъра на Г. Оряховица по време на техническия преглед.
Там е и официалната церемония по откриването на състезанието. От 14 часа са трите тренировъчни манша. В неделя от 11 часа, също в три манша, е същинското състезание. Преди това този уикенд предстои четвъртият кръг от планинския шампионат състезанието “Узана”, край Габрово, където заявки за участие са подали 30 пилота.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново