КСР “Янтра” с призово класиране на Републиканското първенство по риболов

Публикувано на пт, 17 юли 2015
458 четения

Отборът на “Янтра“

Отборът на Клуб по спортен риболов “Янтра” завърши на четвърто място в генералното класиране на Републиканското първенство по риболов на плувка за 2015 г. в конкуренцията на още 13 отбора. В генералното индивидуално класиране намериха място само състезатели, които са взели участие във всичките три турнира от спортния календар. Шампион стана Аркади Райчин от клуб “Стара Загора” с 12 наказателни точки. Тодор Стойков от клуб “Янтра” зае призовото второ място с 19 н.т. и бе награден с купа.
Той е привлечен в националния отбор и ще участва на Световното първенство по спортен риболов в Словения през септември. До последния трети кръг на първенството, проведен на езерото “Мандра” в Бургас, горнооряховските риболовци имаха шанс да се борят и за титлата отборно. Те се движеха на трето място във временното класиране само на 3 точки от първите. Но на финала състезателите на “Янтра” като че ли прегоряха в голямото си желание за купата. Състезанието в Бургас не им потръгна и в крайна сметка те останаха осми в третия кръг и четвърти в крайното класиране с 16 наказателни точки.
Шампион стана отборът на “Стара Загора” с 10 н.т. и 126,815 кг, втори са “Кърджали” с 11 н.т., трети – “Лебед” от Бургас с 13 н.т.
“Малко сме разочаровани, че не взехме медали, бяхме много близо, но като цяло сме много доволни от сезона. Ние сме най-младият клуб на Федерацията, а се развиваме доста бързо и вече имаме немалко успехи. Така че догодина отново ще гоним купата”, коментира председателят на КСР “Янтра” Иван Иванов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново