Кът в памет на Трифон Иванов направиха на стадион “Ивайло”

Публикувано на вт, 16 февр. 2016
767 четения

Фланелката на Трифон от мача с “Кайзерслаутерн” изложиха в къта.

Кът в памет на Трифон Иванов бе направен днес във фоайето на стадион “Ивайло” до клубната емблема. За него президентът на шампионския ФК “Етър” Иван Ангелов предостави фланелката на “железния” защитник от шампионските екипи – по-точно резервния бял екип, с който Трифон Иванов игра срещу “Кайзерслаутерн” за КЕШ през есента на 1991 г. Освен него, изложен е и виолетов екип с № 3 от онези години. В къта има и оригинални флагчета на ФК “Етър” от края на 80-те и началото на 90-те години, когато Трифон играеше за “виолетовите”.
Поставен е и некролог от Община В. Търново, в който се казва: “Той беше велик и сърцат футболист, българска и световна легенда. Завинаги остава споменът за неговата блестяща кариера, която ни кара да се гордеем, че сме българи.”
Първият, поставил цветя пред къта, бе именно президентът на клуба Иван Ангелов. “Всеки, който иска да почете паметта на Трифон, може да постави цветя тук, на стадион “Ивайло”, който бе неговият дом. После всички цветя ще бъдат пренесени и поставени на поклонението в сряда, което ще бъде от 13 ч. в ДКС “В. Левски”, съобщи управителят на ОП “Спортни имоти” Петко Павлов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново