Каратеките със сребро и бронз от европейското първенство по Годжу Рю

Публикувано на ср, 17 сеп. 2014
161 четения

Сребърен и бронзов медал спечелиха българските каратисти от 9-ото Европейско първенство за стил Годжу Рю за деца, старша възраст, девойки и младежи, както и 17-ото Европейско първенство по Годжу Рю за жени и мъже. Първенствата се проведоха в Хейлброн, Германия.
Състезатели от клуб “Алеко”, който е член от 2012 година на Европейската Годжу карате федерация имаха изключително силна конкуренция на каратеки от още 14 национални федерации от държавите Австрия, Англия, Беларус, Белгия, Германия, Дания, Италия, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Украйна, Унгария, Чехия. Нашите каратеки за пореден път представиха достойно България и завоюваха сребро и бронз.
Кристиян Чакъров стана вицешампион в дисциплината кумите при децата в кат. -43 кг. В същата дисциплина при младежите в категория -76 кг Калоян Георгиев стана бронзов медалист.
Преди официалното стартиране на състезанието се проведе и съдийски изпит, където Надежда Славкова и Верони Маринов от ГКК “Алеко” защитиха степени и станаха част от съдийската колегия на Европейската Годжу Рю Федерация.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново