Кандидатът за кмет от БСП Валентин Ламбев в с. Шереметя: Селата заслужават достъп до европроекти

Публикувано на пт, 2 окт. 2015
226 четения

С топло посрещане бе приветстван в с. Балван кандидатът за кмет на В. Търново от БСП Валентин Ламбев по случай Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Сърдечен прием направиха възрастните хора и на кандидатите за общински съветници от листата с № 5 в бюлетината. Десетки жители посрещнаха кандидат-кмета Валентин Ламбев, който ги поздрави и поговори с всеки един за бъдещото развитие на селото. “Като човек, който умее да носи отговорност, считам за свой дълг да осигуря за вас грижа и по-добро бъдеще, защото за мен най-важни са хората!”, обърна се към присъстващите Валентин Ламбев. Като дарение към Дома за стари хора в с. Балван Валентин Ламбев подари настолни вентилатори и пожела на всички да не губят своята доброта и бодрост.

Община Велико Търново може и трябва да помага много по-активно на кметовете на населени места, когато искат да реализират европейски проекти. Това заяви в с.Шереметя кандидатът за кмет от БСП Валентин Ламбев. Според него е възможно поне двама служители на администрацията да са натоварени приоритетно с работа със селата и разписването на проекти за тях.
Лошото състояние на улиците, проблемите с депонирането на битовите отпадъци в региона и водоснабдяването и канализацията бяха сред основните проблеми, които жителите на селото споделиха. При тях дойдоха и кандидатите за общински съветници Петко Тюфекчиев, Стоян Витанов, Валерия Дончева, Анета Григорова, Михаил Михалев, Михаил Стойчев и Красин Каракоцев.
“Много хора ще дойдат при Вас, много големи обещания ще направят. Ние не тръгваме с големи обещания. Ние казваме, че ще направим всичко възможно в рамките на мандата да свършим нещо за населените места”, каза кандидатът за кмет Валентин Ламбев. Той припомни и настояването на БСП 2015г. да бъде обявена за година на населените места. Кандидатът разви идеята, че част от средствата от концесионната такса за регионалното депо за битови отпадъци да се предоставя за благоустрояването на селото.
За сигурността в населените места питаха присъстващите. “Системите за видеонаблюдение трябва да се разширят като обхват. Те трябва да обхванат абсолютно всички точки, трябва да има център за наблюдение, свързан с общинската полиция, за да се предотвратят много имущества от посегателство и за да се предпазят хората от нежелана престъпност”, отговори Ламбев.
Един от присъстващите подчерта, че млад екип като този на БСП има огромен потенциал за бъдещото развитие на старопрестолния град.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново