Извадиха “Теона бар” от турнира, “Амфора” би “Импулс” (ГО) с автогол

Публикувано на чт, 22 ян. 2015
282 четения

Отборът на “Амфора” (Драганово) си осигури участие в следващата фаза на турнира, като би с 1:0 миналогодишния шампион “Импулс” (ГО). Двата силни отбора направиха крайно интересен мач в група “Г”, победата в който осигуряваше първото място. И двата тима имаха шансове, като “Амфора” записа в актива си и удари в гредите. Нулевото реми се запази до предпоследната минута, в която Милен Пенев от “Импулс” при едно центриране неволно засече топката в своята врата, което осигури победата на “Амфора”.
Първият прекратен мач в турнира стана факт в група “В”. “Янтра” (Драганово) поведе убедително на “Теона бар” с 5:1 до 18-ата минута. Георги Георгиев откри в началото, а веднага след това Пламен Станчев удвои резултата. Силен мач направи Георгиев, който наниза още две попадения и стигна до хеттрик. В 15-ата минута Атанас Банев покачи на 5:0.
Три минути по-късно Александър Димитров намали на 5:1, след което стана скандал. Реферът Никола Атанасов показа червен картон на имащия вече предупреждение Тодор Шиков, който го е напсувал. Тимът на “Теона бар” тръгна да напуска терена, като се наложи лично шефът на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов да успокоява страстите. В крайна сметка “Теона бар” реши да не доиграва мача.
Съгласно правилника бе присъдена служебна победа с 8:0 на “Янтра” (Драганово), който продължава напред, а “Теона бар” ще бъде изваден от турнира и в последния му мач съперникът ще получи служебно 3:0.
С два гола на Николай Тодоров в двете полувремена съставът на “Адмирал-Брокер” победи “Високо напрежение” в група “Б” и вече е с пълен актив от 6 точки. В 14-ата минута Тодоров откри резултата, а отново той в 24-ата окончателно реши мача. “Високо напрежение” остава засега с 1 точка от първия си мач.
Изключително интересен и пълен с обрати мач изиграха “Евролукс” и “Шарков инком” в група “А”. Победата бе жизнено важна и за двата тима, но срещата завърши 3:3, като и двата отбора съжаляваха за изпуснатия успех. “Шарков инком” поведе в 3-ата минута след хубав удар с десния крак на Илиян Пейков за 0:1. Джулюнчани обаче не се предадоха и при една от атаките им Иван Гинов довкара топката след пас отдясно – 1:1. “Шарков” атакуваше по-често, но пък “Евролукс” изпусна две чисти положения. В 17-ата минута след красива комбинация отново Гинов вкара за 2:1.
През второто полувреме се отличи Йордан Маринов от “Шарков инком”, който в 21-ата минута с изненадващ далечен удар изравни за 2:2. Отново той по идентичен начин с бърз изстрел отдалеч обърна нещата до 2:3. Мачът почти приключваше, когато атаките на “Евролукс” дадоха резултат и Радослав Иванов измъкна равенството – 3:3. Така нещата в групата остават все още нерешени.
Най-много емоции отново имаше в мача на “Фен клуб Етър”, който срещна “Куцаров спорт” в група “Д”. Съставът на “Куцаров спорт” поведе с два бързи изненадващи удара на Евгени Гроздев и Стефан Монин за 2:0. Окуражавани от многобройната си агитка, “феновете” потърсиха обрат и удар на Стефан Нешков от въздуха мина до гредата, а после при едно мелле по чудо не падна гол. Все пак в 19-ата минута Станислав Нензаров след самостоятелен пробив намали на 2:1.
Втората част бе равностойна и много интересна, но голове не паднаха. За “Куцаров спорт” красива странична ножица на Гроздев бе спасена от вратаря на етърци. Те се нуждаеха само от един гол, за да продължат напред, възможност имаше пред Петър Петров и пред други негови съотборници, но до края това не се случи. След срещата агитката изпрати играчите си с аплодисменти за емоционалния мач.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново