Христиана Йорданова с шанс за Летни младежки олимпийски игри

Публикувано на пт, 19 май 2017
432 четения

Гимнастичката от СК “Етър-Стил” Христиана Йорданова бе повикана на тренировъчен контролен лагер за сформиране на състава на национален отбор девойки за участие в Летните младежки олимпийски игри през юли в Унгария. Лагерът бе организиран от БФ по гимнастика и в него се включиха шест гимнастички от клубовете по спортна гимнастика набор 2002-2003 г. Под зоркия поглед на старши треньора на женския национален отбор доц. д-р Нели Танкушева и председателя на техническия комитет към БФГ и международен съдия проф. дпн Цветана Добрева бяха наблюдавани, описани и коригирани съчетанията на гимнастичките, изготвена бе и програма за предстоящата им подготовка.
“Христиана Йорданова е седмокласничка от ОУ “П. Р. Славейков”. От две години е включена в младежкия национален отбор. От проведеното през март държавно първенство за купите на България Християна Йорданова се завърна с шампионска титла на смесена успоредка, вицешампионка е на прескок и с трето място в многобоя”, сподели треньорката Калояна Крумова-Цончева.
Предстоят още две контролни състезания на гимнастичките, преди да се оформи окончателният състав на представителния отбор, в който ще влязат само три от тях.
До сега не е имало подрастващ спортист от В. Търново, който да е участвал на състезание от такъв ранг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново