ХК “Етър-64” взе поправката срещу шуменки, чака решаващ мач с “Бъки”

Публикувано на пн, 16 апр. 2018
151 четения

Шампионките от “Етър-64” спечелиха, макар и трудно, важното си гостуване в Шумен на едноименния тим в предпоследния кръг от груповата фаза на първенството по хандбал за жени и запази шансовете си за класиране на суперфинала. След изненадващото равенство у дома срещу шуменки по-рано, етърки се наложиха като гости с 34:27 (15:12) и излязоха на временното второ място.
Мачът започна с превес на домакините, които дръпнаха с 3:0. “Шумен-98” продължи да води в резултата, като великотърновки намаляваха пасива до един гол, но пропуски в заключителната фаза им пречеха да изравнят. Първото равенство дойде чак в 20-ата минута – 10:10, домакините отново поведоха, но “Етър-64” изравни. В края на полувремето “виолетовите” направиха подем в играта си и с 4 гола доведоха нещата до 12:15 в своя полза до почивката.
“Шумен-98” обаче започна втората част с три поредни попадения за 15:15. Двата отбора си размениха по още един гол и от 38-ата минута възпитаничките на треньорката Йонка Генчева взеха трайно нещата в свои ръце, като поддържаха преднина от 2-3 гола.
Драматична бе 55-ата минута, когато Соня Богданова получи двеминутно отстранявяне, но не разбра, както и треньорският щаб, и остана на терена, а играта бе подновена. Реферите спряха играта и я отстраниха, а съгласно правилника за 2 минути напусна още една състезателка. Макар и само с 4 полеви състезателки, “Етър-64” удържа аванса си от три гола и това се оказа решаващо, а в последните минути наниза 4 безответни гола за крайното 27:34. Най-резултатна за великотърновки този път бе Деница Иванова с 8 гола, следвана от Петя Кръстева със 7 и Соня Богданова с 6. Много добро бе съдийството на двойката Младен Белов и Галин Караджов.
“Етър-64”: Д. Николова, С. Богданова 6, Д. Кръстева 5, Д. Петрова 5, Д. Иванова 8, М. Йорданова 2, П. Кръстева 7, Кр. Караманлиева 2, А. Симеонова.
Така преди снощния мач “Бъки” – “Свиленград” начело бе “Бъки” с 9 т., следван от “Етър-64” също с 9, “Свиленград” с 8 и “Шумен-98” с 2. Независимо от изхода на този мач, “виолетовите” се нуждаят от задължителна победа и в последната си среща, за да се класират сред първите два тима, отиващи на суперфинала за титлата. Решаващият мач “Етър-64” – “Бъки” е на 24 април (вторник) от 18:00 ч. в ДКС “Васил Левски”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново