Хандбалният сезон стартира в края на септември

Публикувано на пт, 11 авг. 2017
439 четения

Хандбалното първенство на “А” група при жените ще стартира в края на септември, стана ясно след проведеното в Габрово заседание на Управителния съвет на БФХ. Все още не е ясно точно колко ще са участващите отбори, а съответно и регламентът на шампионата. Клубовете получиха краен срок 25 август, за да подадат своите заявки за участие в елитната група при жените.
Шампионът и носител на купата на България “Етър-64” все още не е стартирал с подготовката си, като причината е именно късното започване на шампионата. Възпитаничките на Йонка Генчева ще се готвят при домашни условия, но е планирано и пътуване с приятелски срещи в Румъния. “Етър-64” отказа участие в европейските клубни турнири.
На заседанието на Управителния съвет бе представена информация за проведените държавни първенства и турнири през спортносъстезателната 2016/17 г., приети бяха нормативните документи на БФХ за 2017/2018 г. и бяха направени промени в състава на помощните комисии към федерацията, съобщи президентът на ХК “Етър-64” и член на управата на БФХ Атанас Атанасов.
Велико Търново има двама представители в Нациноналната съдийска комисия – това са Делян Генчев и доц. Росица Димкова.
Дадена бе висока оценка за представянето на националния отбор за девойки до 17 години, който спечели бронзови медали на европейското първенство в Македония, завършило преди броени дни.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново