Григор Караиванов със студентска титла на 3000 метра

Публикувано на пт, 22 май 2015
191 четения

Представителят на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” Григор Караиванов стана шампион в бягането на 3000 м за мъже. Гришо успя да защити титлата си на националната Универсиада в Пловдив. Караиванов измина дистанцията за 8:46 мин, като в последните 100 м изпревари варненеца Валентин Паскалев. На 800 м Караиванов завърши 4-ти само на 2 секунди от бронзовия медалист. Той завъртя двете обиколки на стадион “Пловдив” точно за 2 минути.
В отборното класиране в групата дисциплини средни бягания (включват 800 м и 3000 м) тимът на ВТУ, съставен от Григор Караиванов, Николай Ненов и Генчо Димитров, се нареди на втората позиция, изпреварен само с 3 точки от НСА. В бягането на 800 м Николай Ненов е пети, а Генчо Димитров завърши 12-и. Ненов бяга и в спринтовите дистанции, като се нареди на 8-ма позиция в бягането на 400 м и е 16-и на 100 м.
В мятането на диск едва 3 см разделиха първия от втория. В третия опит Владимир Христов (НСА) поведе с 45.54 м. Последва отговорът на Димитър Василев (ВТУ) – 45.51 м в четвъртия опит, но това му донесе само сребърен медал. Василев се нареди на 4-а позиция в тласкането на гюле. Благодарение на неговите постижения, отборът на университета в групата дисциплини хвърляния се нареди на 4-то място, само на 8 т. от третия.
В комплексното класиране тимът на ВТУ е пети при мъжете от 20 университета, като интересен е фактът, че отборът бе съставен само от 4 състезатели, което си е истинско постижение. Отборът бе воден от доц. Йордан Йотов от катедра “Теория и методика на физическото възпитание”.
Националната универсиада продължава до днес, като ВТУ ще вземе участие и с отбора си по баскетбол. На 800 м горнооряховчанката Мария Калайджиева, която е студентка в Софийски университет, взе златния медал с резултат 2:21.8 мин.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново