Гочето: “В навечерието на първия мач “Етър” ще бъде готов да воюва”

Публикувано на вт, 27 ян. 2015
505 четения

Георги Василев остана изненадан от огромния интерес към официалното му представяне и коментира, че очевидно във Велико Търново той дори е нараснал през годините.
“Радвам се на този интерес, благодаря на г-н Панов за пожеланията. Живея с надеждата и мисълта, че връщането ми във Велико Търново не е случайно. Присъствието си трябва да го защитавам, защото знам, че хората с големи надежди очакват моето идване. Това не е чуждо за мен, аз се чувствам у дома си. Познавам хората и обстановката, вече 23 години, откакто съм тръгнал оттук, не съм загубил нито за миг контакта и всичко ми е добре познато.
Идвал съм с различни отбори после, ползвал съм базата, с “Левски”, с “Унион” (Берлин) преди мача за купата на УЕФА. Винаги, когато съм имал възможност, съм идвал да почувствам тази атмосфера.
Има нещо важно – тази надежда трябва да се подкрепи. Реалностите в момента са такива, че “Етър” има изоставане в класирането, нужна му е сериозна подготовка, селекция – всичко онова, което ще даде възможност да стоим здраво на земята. При това не за кратък период от време. Да създадем предпоставки хората първо да се радват на играта, а после да търсят конкретните резултати.
Никой не се е отказал от влизането в “Б” група, защото там му е мястото на “Етър”, даже не в “Б”, а в “А” група. Но трябва да изминем този път, който не е никак лек. Не съм привърженик на бързите действия, ще работим крачка по крачка.
Радвам се на доста сериозното внимание тук, на отношението на ръководството на града към базата, която беше занемарена, но сега се възстановява и гради отново. Това е основата, която ще остане, а Георги Василев или Илиян Киряков са просто изпълнители, които ще работят.
Работил съм и с големи групи от по 32 играчи, но трябва да се съобразявам с възможностите на клуба. Сега имаме 29 футболисти, ще останат 22. Съжалявам, че ще трябва да се разделим с някои, но всичко е битка и конкуренция.
Сред новите няма изпъкващи имена, има момчета от водещи школи, които са с по-голяма преспектива. Затова е важно да ги задържим, като влезем в професионалния футбол. Те дълго няма да останат във “В” група. От основните играчи на “Етър” бих отличил Тодор Колев – няма да забравя един мач на “Герена”, в който завършихме 1:1 с ЦСКА. Гъргоров ни откри, а Тошко Колев изравни за “Левски”. Днес той играе за “Етър” и е най-авторитетното име за отбора ни в момента.
Предстои ни много труд, пред нас има 7 седмици за подготовка. Имаме вече 29 играчи, от които да изчистим състава, имаме планирани 8 контролни срещи и се надявам, че в навечерието на първия мач “Етър” ще бъде готов да воюва и да удовлетвори апетита на хората, които обичат футбола и жадуват за него”, заяви Георги Василев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново