Гергана Баръмова стартира с 2 победи на международен турнир от категорията “Интернешънъл серийс”

Публикувано на ср, 20 авг. 2014
193 четения

Двама великотърновски бадминтонисти записаха победи в първите си срещи в международен турнир от категорията “Интернешънъл серийс”, който е с награден фонд 5000 долара. На турнира, който се провежда в столичната зала “София”, ще бъде тествана новата система за отчитене на резултата в два от три гейма до 11 точки без продължения. При мъжете четирима българи намериха място в основната схема. Стилиян Макарски започна с мач срещу №3 Изток Утроша от Словения. Великотърновецът играе и на двойки мъже в тандем с Пейо Бойчинов. Двамата стигнаха до четвъртфинал. В първия кръг те почиваха, а във втория отстраниха водачите в схемата хърватите Хоелблинг и Дуркинжак, които се отказаха.
Гергана Баръмова, която не е поставена на сингъл при жените, започна участието си от квалификациите и след две победи влезе в основната схема. В първия кръг Гери разгроми турската състезателка Еданур Коубаси с 3:0 (11:4, 11:8, 11:8) гейма, а във втория отстрани Габриела Колисова с 3:0 (11:5, 11:8, 11:5). В основната схема нейна съперничка е Джемре Фере. При успех срещу турската бадминтонистка в следващия кръг я очаква водачката в схемата Линда Зечири. За Зечири това състезание е последна проверка преди световното първенство, което стартира на 25 август в Копенхаген.
В квалификацията на смесени двойки Баръмова и Людмил Гетов отпаднаха след загуба от Кубилай/Ярен (Турция) с 1:3 (4:11, 4:11, 11:6, 5:11) гейма. На двойки жени Гери и Силвия Чапкънова почиваха в първия кръг, а на осминафинала се изправят срещу рускините Ксения Евгенова и Екатерина Кут.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново