Георги Сираков с първи трофей с екипа на “Бриндизи” в Италия

Публикувано на ср, 6 сеп. 2017
178 четения

Георги Сираков спечели купа още в първия предсезонен турнир, в който участва с тима на “Бриндизи” в Италия. 187- сантиметровият гард, който е първият търновски баскетболист, който ще играе в Серия “А” на Апенините, триумфира в надпреварата за купа “Нини Ардито”, проведена през миналия уикенд. Във финала на турнира “Бриндизи” се наложи над “Реджо Калабрия” с 81:64. В първия си мач от турнира участникът в елита на Италия надви “Скафати” с 89:81. Георги Сираков взе участие и в двете срещи. Още един българин ще играе в тима на “Бриндизи” през новото първенство. Националът Николай Вангелов също избра да продължи кариерарата си в отбора на “Енел” (Бриндизи).
Дебютът на Георги Сираков за тима, воден от треньора Сандро Дел Анджело, бе срещу един от бившите му клубове “Сан Северо”, който спечелиха със 71:54. В края на настоящата седмица Бриндизи ще участва в още една надпревара заедно с отборите на “Монтепаски Сиена”, “Авелино” и “Реджо Калабрия”. Турнирът е на 8 и 9 септември в едноименния град Бриндизи.
“Бриндизи” винаги е имал високи цели и се надявам да им помогна да ги постигнат и тази година. Познавам клуба и знам, че отивам на място с огромни баскетболни традиции. Знам, че ме чакат 10 месеца, в които няма да изляза от залата, докато не съм напълно удовлетворен от себе си”, сподели Георги Сираков. Дебютът му в серия А ще бъде на 1 октомври, когато “Енел” е домакин на “Фиат” (Торино).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново