Фурор на свищовските каратисти на турнирa “Никон”

Публикувано на пт, 22 мар. 2013
550 четения

Състезателите на Годжу карате клуб “Алеко” се завърнаха с пълна кошница с медали от първата международна купа “Никон” в София. Свищовските каратеки спечелиха 6 златни, 1 сребърен и 4 бронзови отличия и се наредиха на четвърто място в генералното класиране от 45 клуба от 8 нации. При мъжете Стефан Петков спечели две титли – златен медал на кумите индивидуално -78 кг, и златен медал на кумите в свободна категория. Той надигра в кат. -78 кг Благой Павлов (“Камас”), Антонио Младенов (“Компас”) и на финала Мирослав Желязков (“Шото Витяз”). В свободната категория Стефан се наложи над Николай Стоянов (“Файтърс НСА”), Сезгин Абат (Турция) и Павел Стоянов (“Файтърс НСА”).
Антонио Славков стана шампион на ката индивидуално. В същата дисциплина при девойките златото спечели Анджела Ангелова. При младежите Пламен Фердинандов и Калоян Георгиев станаха бронзови медалисти на кумите индивидуално. В кат.+70 кг в малкия финал Фердинандов срази Никола Зюлфик (Ниш), а в кат. -65 кг Георгиев се наложи над Пресиян Павлов.
Най-малките каратеки от клуба също се представиха отлично. Ивелин Ангелов завоюва сребърен и бронзов медал при момчета 10-11 г. В кат.-35 кг на кумите той постигна 4 победи, а на финала загуби от Ивелин Стоянов (ЦПКК). На ката Ангелов взе 3 победи, след което на полуфинала бе спрян от шампиона Идриз (Скопие), а за бронза би Майкъл Петров (“Калоян”). Лорен Босилков се окичи с бронзов медал на кумите в кат. -30 кг. Преди това на полуфинала бе спрян от В. Яневски. Други трима свищовски каратеки – Иво Исаев (-40 кг) и Мая Александрова (-30 кг) на кумите и Кристина Цветанова на ката стигнаха до мач за бронза в своите категории, но загубиха и останаха на пето място. Захари Николов е седми на макивара при деца (6-7 г.). Отборът по ката момчета (12-13 г.), с представители Ивелин Ангелов, Лорен Босилков и Мирослав Трушков, както и тимът на момичета (8-9 г.) с представители Кристина Цветанова, Мая Александрова и Габриела Гатева, успяха да спечелят шампионските титли и завоюваха златните медали. Момичетата надиграха на финала връстничките си от “Будо”, а свищовските момчета биха тима на “UKF” (Чернивци). Следващото предизвикателство за представителите на “Алеко” ще бъде балканското първенство по карате, което ще се проведе от 28 до 31 март в Крагуевац.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново