Финалът за Купата на АФЛ – на стадион “Ивайло” в сряда

Публикувано на пн, 16 май 2016
258 четения

Комплексът изпълни още едно от лицензионните изисквания на БФС

Финалната среща за Купата на Аматьорската футболна лига за сезон 2015/16 между отборите на “Черноморец” (Балчик) и “Несебър” ще се проведе на 18.05.2016 г. (сряда), от 17:00 часа на стадион “Ивайло” в град Велико Търново.
Това реши Спортно-техническата комисия на БФС, след като разгледа три варианта за място на финала.
На полуфиналите балчиклии отстраниха в Дряново “Партизан” (Червен бряг), а тимът от Несебър се справи със “Септември” (София). Любопитното е, че “Черноморец” (Балчик) и “Несебър” са, както и “Етър”, начело в своите “В” групи т.г. и бъдещи участници в професионалния футбол.
Стадион “Ивайло” за втора поредна година е домакин на финала за Купата на АФЛ. Миналата година във Велико Търново “Дунав” (Русе) победи с 4:2 “Сливнишки герой”.
Преносима, свободностояща резервна футболна врата бе закупена за стадион “Ивайло”. Спортното съоръжение е с изискваните от правилника размери от 7,32х2,44 метра. Вратата ще може да се ползва за тренировки от представителния отбор, а в случай на нужда и по време на мач. Със закупуването ѝ бе изпълнен Член 28, ал. 11, т. “Б” от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС, според който задължение на домакина на футболната среща е да осигури резервна футболна врата за смяна.
След ремонта на терена на стадион “Ивайло” той е сред тези, на които технически е възможно смяната на врата при повреда, която не позволява продължаването на футболната среща, ако не бъде отстранена.
Освен това стадион “Ивайло” е сред избраните четири в страната, на които може да се провеждат футболни срещи за първенство на “А” и “Б” група, в случай на наказание на отбори от други градове. Резервната врата е закупена със средства от бюджета на ОП “Спортни имоти и прояви”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново