Ферарио Спасов: “Призовавам към спокойствие, за да разкрием качествата си”

Публикувано на чт, 28 апр. 2016
351 четения

Към спокойствие призова старши треньорът на “Етър” Ферарио Спасов преди решаващото дерби с “Ботев” във Враца. Според специалиста само така футболистите ще могат да разкрият в пълна степен качествата си.
“Поех отбора в движение, най-важното бе да създам подходящ климат. Не изпитвам стрес от дербито, хубавото е, че и играчите не са напрегнати. Колкото повече се акцентира, толкова повече биха се гипсирали”, коментира Феро.
“Дербито дойде и наистина е важно. Готвим се сериозно, но каквото и да кажа сега, всичко се показва в мача. Има настроение, уверени сме в силите си. Трябва да спечелим този мач, но осъзнаваме, че “Ботев” са в по-добра позиция, стига им дори и реми”, заяви треньорът.
Ферарио Спасов отдаде дължимото на съперника. “Ботев” има добра селекция, не го подценяваме. Трудно се играе във Враца. Запознат съм с тях, имат добри футболисти, но ние не сме по-слаби. Ще направим всичко възможно да неутрализираме техните силни страни. Всеки от нашите играчи трябва да се доближи до истинските си възможности. Ако изиграем мача както трябва, убеден съм, че можем да го спечелим”, сподели наставникът на “Етър”. Феро бе категоричен, че ако етърци бият и излязат на първото място, няма да го отстъпят до края на първенството.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново