Феновете на “Етър” ще събират срещу “Спартак” (Пл) пари за малката Йоана

Публикувано на пт, 26 авг. 2016
368 четения

“Етър” приема плевенския “Спартак” в мач от четвъртия кръг на Втора лига. “Виолетовите” посрещат съперника в неделя, 28 август, от 18:00 ч. на стадион “Ивайло”. Повторен дебют начело на тима ще направи завърналият се като старши треньор Георги Василев.
Няма проблеми с контузени и наказани футболисти преди мача. Напълно възстановен е и халфът Денислав Мицаков, който пропусна последния мач поради контузия. Така Георги Василев ще има възможност да избира 18-те имена за групата за мача между 22 футболисти.
Настроението в отбора е за поредна победа, която не само ще запази сегашното второ място, но и би могла да изведе “Етър” еднолично в челото на втория ешелон. В момента етърци имат 7 точки след водача “Септември” (Сф), на който предстои дерби срещу столичния “Локомотив”.
Интересното е, че първият мач на Георги Василев ще бъде именно срещу плевенския “Спартак”, който бе основен конкурент на водения от него миналата пролет отбор на “болярите” за влизането в професионалния футбол.
Под благотворителна кауза ще премине неделният мач на етърци срещу “Спартак”. Феновете на “Етър” обявиха, че ще събират средства за 6-годишната Йоана. Великотърновското момиченце се бори с рака и за да продължи лечението, е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство. В началото на годината Йони претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна.
Така бяха събрани 110 000 лв. за животоспасяващото лечение, от които към момента в дарителската сметка на детето са останали около 35 000 лв. За оставащото лечение на Йоанка са необходими още 70 000 евро. В тази сума е включена операция за пълното отстраняване на тумора от главата на детето, оставащите девет курса химиотерапия.
Въпреки тежките интервенции 6-годишното момиченце се държи като истински герой и е изключително борбено. Семейството на Йони благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.
“Приятели, тази неделя ще помогнем на един малък герой – Йоанка. Много хора знаят, че нашата съгражданка се бори с коварна болест, но ѝ трябват още средства за крайния успех. На мача със “Спартак” ще извадим урната за дарения и нека повече хора отделят от бюджета си, за да можем да я видим скоро здрава! Вечерта ще обявим какво сме събрали и ще преведем сумата по сметката. Който няма да е на мача, също може да помогне – в статията е обявена дарителската сметка. Пожелаваме ѝ сила и бързо и скорошно оздравяване!”, заявиха от Фен клуб “Етър”.
Две урни ще бъдат поставени на входовете на стадион “Ивайло” преди и след мача, после ще бъде обявена събраната сума и преведена по сметката на детето.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново