Езикова гимназия и СОУ “Вл. Комаров” са победители в коледния турнир по волейбол

Публикувано на пн, 15 Дек. 2014
829 четения

Волейболният отбор на Езикова гимназия.

Юношите на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” и девойките от СОУ “Владимир Комаров” са победители в коледния турнир по волейбол за учащи XI-XII клас, проведен през миналата седмица във В. Търново. Традиционната надпреварата, организирана от ВК “Царевец 19” се проведе в реновирания салон на СОУ “Вл. Комаров”. При средношколците в единия полуфинал Езикова гимназия се наложи над Старопрестолна гимназия по икономика с 2:0 гейма, а в другия СОУ “Вл. Комаров” надви със същия резултат СОУ “Ем. Станев”. На финала волейболистите от Езикова гимназия, водени от учителя Бранимир Белчев, пречупиха домакините с 2:0 гейма. За победителите се отличи капитанът Венцислав Христов, който бе обявен за най-добър нападател в турнира. В малкия финал СГИ се наложи над СОУ “Ем. Станев” с 2:0 гейма. Тодор Маречков (СГИ) бе определен за най-добър разпределител, Ивелин Недялков (СОУ “Вл.Комаров”) взе приз за най-полезен състезател. За призьорите бяха осигурени купи, грамоти, екип и лакомства.
При девойките безапелационен победител е отборът на СОУ “Владимир Комаров”. Възпитаничките на Вихрен Йорданов сразиха с 2:0 гейма тимовете на Старопрестолна гимназия по икономика, заел второ място, и СОУ “Ем. Станев”, останал трети.
Волейболистките от СОУ “Ем. Станев” спечелиха турнира за момичета 5-7 клас. Състезанието бе организирано в салона на СОУ “Ем. Станев”. Момичетата на треньора Румен Трифонов се наложиха с по 2:0 гейма над връстничките си от основните училища “Св. Патриарх Евтимий” и “Димитър Благоев”. На второ място са представителките от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, следвани от ОУ “Д. Благоев”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново