Етърци с шанс да дръпнат с 5 точки на “Септември”

Публикувано на пт, 17 мар. 2017
175 четения

Пред “Етър” се откри чудесен шанс да дръпне с 5 точки аванс в челото на класирането на Втора лига пред основния си преследвач “Септември”. Това стана факт, след като столичният тим направи трета поредна издънка под ръководството на новия си треньор Христо Арангелов.
“Септември” направи домакинско реми 1:1 срещу “Ботев” (Враца) на стадиона в Драгалевци в изтеглен мач от предстоящия кръг. Петър Тончев даде аванс на домакините с попадение в 28-ата минута, след като бе точен с глава – 1:0. Само седем минути след това преотстъпеният от “Славия” Емил Стоев изравни за “Ботев” (Враца). Той успя да се справи с бранител на столичани и с хубав удар прати топката във вратата на Галев. За домакините не играха Борис Галчев и Николай Цветков – Демона, тъй като изтърпяват наказание.
Така “Септември” продължава да е втори на 2 точки след “Етър” и с по-лоши директни показатели, а етърци имат и мач по-малко. На 20 март, понеделник, “виолетовите” гостуват в Поморие и при победа могат да дръпнат с 5 точки аванс на върха. Мачът обаче се очертава като много труден, тъй като след шестте си поредни победи поморийци натрупаха две загуби и ще направят всичко, за да спрат серията. Наказани няма, освен Мирослав Иванов, който няма право да седи на скамейката на тима в предстоящия мач.
Старши треньорът Станислав Генчев ще може да разчита на Стефан Неделчев и Чавдар Ивайлов, които бяха извикани за лагера на националния отбор на България до 21 г. и трябваше да се явят в 11:30 ч. в столицата. Двамата ще се присъединят след мача с “Поморие”, съобщиха от клуба.
“Виолетовите” до края на седмицата тренират на игрището в Царева ливада, което е с изкуствено покритие, тъй като мачът им ще е на изкуствен терен. Отборът тръгва за Поморие в неделя, срещата е в понеделник от 17:30 ч.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново